Inicio  ·  Foros  ·  Mail  ·  Buscador  
MENÚ DE LA WEB
TEMAS
Nacionalidad
Indice Temas
AREA JURIDICA
Legislación
Instrucciones
Jurisprudencia
TJUE
AREA SOCIAL
Gobierno de Aragon
Ministerio Migraciones
IMPRESOS
Portal Inmigracion (MEYSS)
Extranjeria on-line
Catalogo Ocupaciones
FORMACIÓN
Titulo Propio
Convocatorias
KIOSCO
Revista de extranjería
Europa en breve (CGAE)
COMUNICACIÓN
Foros ReICAZ
Buscador
Mail-Info-Comentarios

CURSO PRÁCTICO EXTRANJERÍA
EL CICAC DENUNCIA VULNERACIÓN DERECHO ASISTENCIA LETRADA EN LA JONQUERA
Enviado el Lunes, 11 abril a las 11:34:49

Revista Extranjeria El CICAC denuncia que la administración española está denegando el derecho fundamental a la asistencia letrada a los extranjeros que intentan entrar por la Junquera y otras fronteras terrestres españolas.

EL CICAC DENUNCIA QUE L´ADMINISTRACIÓ ESPANYOLA ESTÀ DENEGANT EL DRET FONAMENTAL DE L´ASSISTÈNCIA LLETRADA ALS ESTRANGERS QUE INTENTEN ENTRAR PER LA JONQUERA O D´ALTRES FRONTERES TERRESTRES ESPANYOLES Barcelona, 23 de Març de 2005 El Consell dels Il·lustres Col·legis d´Advocats de Catalunya, reunit en sessió plenària del dia 18 de març de 2005, denuncia la greu vulneració del dret fonamental de les persones a l´assistència lletrada , que està tenint lloc a les Fronteres del territori espanyol a Catalunya, vers els estrangers que intenten entrar a Espanya. El CICAC alerta de que l´Administració espanyola està denegant el dret fonamental de l´assistència lletrada establert a l´article . 22 de la LO 4/ 2000, reformada per la 8/2000 i la 14/2003 de drets i llibertats dels estrangers a Espanya , als estrangers que intenten entrar per la Jonquera o d´altres fronteres terrestres interiors espanyoles. A més a més, informa que com a conseqüència d´això s´estan produint mensualment milers de denegacions d´entrada i per tant rebutjaments en frontera pels quals la llei preveu l´assistència lletrada obligatòria com a dret inalienable, podent ser fins i tot d´ofici i establint-se la possibilitat d´un intèrpret. El Consell denuncia la gravetat dels fets i que l´Administració en aquests llocs fronterers ha restablert els controls permanents en Frontera, vulnerant els acords Schengen sobre eliminació de fronteres interiors; sense que d´altra banda i essent possible la supressió del mateix, hagi estat anunciat pels Estats Membres afectats.

 
Enlaces Relacionados
· Más Acerca de Revista Extranjeria
· Noticias de webextranjeria


Noticia más leída sobre Revista Extranjeria:
EL NUEVO REGLAMENTO DE EXTRANJERÍA


Votos del Artículo
Puntuación Promedio: 5
votos: 2Opciones

 Versión Imprimible Versión Imprimible


Disculpa, los comentarios no están activados para esta noticia.

 
Web de Extranjeria

@ Web Extranjeria ReICAZ
Si desea contactar con el administrador de esta pagina pinche aqui.

PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.